keresés a weboldalon

Turisztikai konferencia Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Turisztikai konferencia Egerszegen

2004 október 27 - szerda
A turizmus csak ott lehet hatékony, ahol a helybéliek szeretik és tisztelik otthonukat, s ezt sugározzák a vendégek felé is – hangzott el a Turisztikai Összefogás Zala Megyében című regionális tanácskozáson a Balaton Szállóban.

Zalaegerszeg immár hatodik alkalommal adott otthont az idegenforgalmi konferenciának, ahol idén a Nyugat-dunántúli régió turizmusa volt a fő téma. Dr. Gyimesi Endre országgyűlési képviselő, polgármester köszöntőjében elmondta, 1998-ban határozták el a város vezetői, hogy minden évben – illeszkedve Zalaegerszeg idegenforgalmi koncepciójához – vendégül látják az ország turisztikai szakembereit. A cél a tapasztalatcsere, hogy tanuljunk egymástól, s hogy megmutassuk mennyit fejlődött a város, a régió egy esztendő alatt.
A konferenciát Török Zoltán, az önkormányzat Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke nyitotta meg. Beszédében utalt az elmúlt évek változásaira, aminek következtében véget ért az az időszak, hogy az idegenforgalmi idény kizárólag nyárra korlátozódik. A szakma egész évre tervez, szélesebb a kínálat országszerte, s Zalaegerszeg is egyre gazdagabb lehetőségeket nyújt idegenforgalmi szempontból.
A szakemberek úgy fogalmaztak, hogy a komplex szolgáltatást nyújtó helyek indulnak nagyobb eséllyel a turisztikai piacon. Nem elég csak szállást és ételt adni, valami extra szolgáltatást is igényelnek a turisták. Az egyre bővülő turinform irodai hálózatnak pedig a közönségkapcsolat és tájékoztatás szempontjából van kiemelt szerepe.

Tartalom megosztása: