keresés a weboldalon

Turisztikai konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Turisztikai konferencia (Videó)

2015 május 21 - csütörtök
Nyitókonferenciát tartottak csütörtökön a zalaegerszegi Kamarák Házában. Az esemény résztvevői a magyar-horvát határtérség turisztikai életének fellendítését célzó projektet is megismerhették.

A megjelent vendégeket magyar és horvát nyelven is üdvözlő Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: a városvezetés új idegenforgalmi koncepció megalkotásán dolgozik. Ehhez a nemrégiben indított imázskutatás is hozzájárul. Mint mondta, a jövőben több turisztikai beruházás teszi majd vonzóbbá a megyeszékhelyet.

Nagy András, a magyar-horvát közös projekt vezetője kérdésünkre elmondta: a mostani együttműködés a két ország közös érdekeit szolgálja.

Az eseményen szó esett a magyar turizmus tavalyi teljesítményéről is. Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főtanácsadójának előadásából kiderült: bár a vendégéjszakák száma kis mértékben csökkent, az éves mérleg kedvezően alakult.

A konferencián elhangzott: a magyarok körében évek óta népszerű célpont Horvátország, ám fordítva ez nem jellemző. Éppen ezért a szakemberek a projekttől azt várják, hogy a jövőben mind több horvát turista keresse fel Magyarország pihenőhelyeit és nevezetességeit.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: