keresés a weboldalon

Turizmusfejlesztés Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Turizmusfejlesztés Zalaegerszeg (Videó)

2015 július 17 - péntek
Turisztikai honlapot indított Zalaegerszeg. Ezen minden megtalálható, ami a zalai megyeszékhelyre jellemző. Egyebek mellett látnivalókról, friss programokról, helyi információkról és szálláshelyekről tájékozódhatnak azok, akik felkeresik. A weboldalt egy hónapon át tesztelték és tökéletesítették, végleges formáját mostanra nyerte el.

A weboldal a www.zalaegerszegturizmus.hu-n érhető el. Ezen keresztül az érdeklődök akár virtuális körsétát is tehetnek a városban. A fejlesztés része a város megújult idegenforgalmi koncepciójának. Ebben egyebek mellett az imázskép átalakítása szerepel. A jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a göcseji tájegység értékeire és hagyományaira – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A tanulmánytervet a Pannon Egyetem szakemberei készítették el. Ebből kiderül, hogy a helyiek erősen kötődnek Zalaegerszeghez, büszkék a város természeti adottságaira, kulturális programjaira és sportolási lehetőségeire. A megkérdezettek szerint a jövő egyebek mellett a környező települések bevonásában rejlik. A koncepció kidolgozásában a Tourinform iroda segíti az önkormányzatot – tette hozzá Pereszteginé Szabó Júlia, a Zalaegerszegi Tourinform irodavezetője.

Pereszteginé Szabó Julianna emlékeztetett, hogy 2014-ben 7780 külföldi és több mint 30 ezer belföldi fordult meg Zalaegerszegen, ők átlagban 3 vendégéjszakát töltöttek el. Ezen a statisztikán is javítani kívánnak a szakemberek.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: