keresés a weboldalon

U 20-as játékossal erősített a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

U 20-as játékossal erősített a ZTE NKK

2016 december 09 - péntek
Háromhetes szünet után játszott újra bajnokit a ZTE NKK női kosárlabdacsapata. Az ellenfél a bajnok Sopron volt. A házigazdák már a találkozó elején megalapozták sikerüket.

A zalai lányok becsülettel küzdöttek, de a soproniak remekül kivették a játékból a ZTE pontdobóját Kirby Burkholdert. A harmadik negyedre állandósult a húsz pont körüli különbség, amit a hazaiak a mérkőzés végéig meg is őriztek. Az utolsó negyedet megnyerte a zalai együttes, de a mérkőzés már korábban eldőlt. A Sopron magabiztosan nyert 72-52-re a mezőnyben rosszul célzó vendégekkel szemben. Gáspár Dávid együttesére újabb nehéz feladat vár, ugyanis vasárnap 18 órától a listavezető PEAC Pécs csapatához látogatnak. A felkészülés során sikerült már megverni a baranyaiakat, de ez már más lesz, mivel azóta igazi csapattá formálódtak a vendéglátók. Jó hír a csapatnál, hogy Böröndy Dominika személyében korosztályos válogatott játékos csatlakozott a kerethez. Gáspár Dávid elmondta, hogy már a bajnokság kezdete előtt kerestek olyan U20-as korosztályba tartozó játékost, aki megfelel a szövetség szabályzatának és segítségükre lehet az idényben.

-Eddig saját nevelésű fiataljainkat – Kovács Georgina, Kovács Cintia, Vincze Virág – szerepeltettük a mérkőzéseken, akik a felkészülés során és a bajnokikon is bizonyították, hogy helyük lehet a csapatunkban. Köszönöm nekik az eddigi hozzáállásukat és munkájukat és természetesen a jövőben is számítok rájuk.

Böröndy Dominika a bajnok Sopron csapatától érkezik erre a szezonra kölcsönben Zalaegerszegre. A tehetséges játékos 1-2-es poszton bevethető és már a PEAC Pécs elleni bajnokin pályára lépet.  Érdekesség, hogy nővérével, Viviennel újra egy csapatban játszhatnak, aminek a testvére is nagyon örül.

Jóna István

Tartalom megosztása: