keresés a weboldalon

Új aula az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új aula az Apáczaiban

2006 szeptember 11 - hétfő
Apáczai Fiatalok Háza néven felavatták a kertvárosi művelődési központ auláját. A rekonstrukció az Ifjúsági és Családügyi Minisztérium pályázatán nyert ötmillió, illetve az önkormányzattól kapott hárommillió forintból valósult meg.

– A felújított aula egy közös akarat és tett eredménye. Négy hónappal ezelőtt a művelődési központ munkatársainak vágyai, a fenntartó lehetőségei és az állami pályázati források találkoztak egymással. Kitartó munkával született meg a patinás ifjúsági közösségi tér – mondta Bogdán Marianna, az intézmény igazgatója, és hangsúlyozta: elsősorban a középiskolás korosztály megmozgatását szolgálja a beruházás, az ÁMK alkalmas a fiatalok önmegvalósító tevékenységének befogadására. Az aulában terveznek pódiumszínházi előadásokat tehetséges középiskolások közreműködésében, továbbá előadóesteket és koncerteket.

Az aula lelátóját a palatető eltávolítása után falambériával burkolták a szakemberek, valamint az elhasználódott függönyöket újakra cserélték. A nézőtérre mintegy 200 szék került, a design kialakításáról szakember gondoskodott.

A tanévnyitóval egybekötött avatási ünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester és Bogdán Marianna igazgató jelképes szalagátvágással nyitotta meg a közösségi teret. A polgármester beszédében kiemelte: az elmúlt években több jelentős változás is történt az intézményben. A korszerűsítésekre 35 millió forintot fordítottak. Idén nyáron az aula felújítása mellett a sportpálya labdafogó hálóval, a táncosok próbaterme pedig tükörrel bővült. Emellett mintegy 650 ezer forint értékű térfigyelő rendszerrel gazdagodott az Apáczai Csere János ÁMK. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: