keresés a weboldalon

Új beruházás a Deák Ferenc Városépítő Programban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új beruházás a Deák Ferenc Városépítő Programban (Videó)

2013 február 19 - kedd
Bemutatták a sajtó képviselőinek a Kazinczy tér déli oldalán megújult járdaszakaszt. A munkálatokat télen elvégezték. A burkolatot kicserélték, így illeszkedik a belváros képéhez. A beruházás a Deák Ferenc Új Városépítő Program részeként valósult meg.

A sajtóbejáráson Gyutai Csaba polgármester elmondta: a város arra törekszik, hogy a járdák és a közlekedési útvonalak rendben legyenek. Itt az Arany Bárány Szálloda előtt mintegy 71 méter hosszúságban újították fel a járdaszakaszt. A díszburkolat a Kossuth utcához igazodik. A 320 négyzetméteres területen már nehézkes volt a közlekedés. 
Varga Csaba a szálloda igazgatója elmondta: vendégeik többször is megjegyezték a szakasz rossz állapotát.


Ezen a szakaszon a munkálatok közel 7 millió forintba kerültek. Balaicz Zoltán a térség képviselője arról számolt be az újságíróknak, hogy a fejlesztések 2013-ban tovább folytatódnak a területen.


Azt is megtudtuk: noha az Október 6. tér és a Budai Nagy Antal utca megújult, jelzőlámpával azonban nem látták el. Erre is elkülönített a város 20 millió forintot a költségvetésében. A munkálatok hamarosan elkezdődnek és várhatóan még idén befejeződnek.
S.Z./E.K.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: