keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új bevallásokat kell készíteni

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új bevallásokat kell készíteni

2004 augusztus 20 - péntek
Július 20-a áfabevallási határidő. Az adózás rendjéről szóló törvény szabályai alapján e napig kell teljesíteniük először összesítő nyilatkozattételi kötelezettségüket azoknak a közösségi adószámmal rendelkező áfaalanyoknak, akik 2004 májusában és júniusában az Európai Közösség más tagállamában illetékességgel bíró adóalany részére közösségi termékértékesítést teljesítettek, vagy közösségi adóalanytól közösségi termékbeszerzést bonyolítottak le.

Az APEH Zala Megyei Igazgatóságának tájékoztatása szerint, a közösségi adóalanyok részére történt közösségi termékértékesítések részletezésére a 0460 számú, míg a közösségi adóalanyoktól történt közösségi termékbeszerzések részletezésére a 0461 számú összesítő nyilatkozat szolgál. Mindkettőt július 20-áig kell eljuttatni az adóhivatalhoz.
Ugyancsak ezt a dátumot kell tartaniuk a havi és negyedéves áfabevallóknak. A nyomtatványok azonban az ő esetükben is megújultak. A havi áfabevallásra kötelezettek június hónapra vonatkozó bevallásukat az U0465/650/651/310 számú bejelentőn tehetik meg. Ezt a nyomtatványt kell alkalmazniuk a negyedéves bevallásra kötelezett, közösségi adószámmal nem rendelkező áfaalanyoknak is, míg a közösségi adószámmal rendelkező negyedéves bevallókat két nyomtatvány kitöltésére kötelezi az adóhivatal. Április hónapról a régi típusú, betűjel nélküli 0465/650/651/310/320 számú, míg május és június hónapokról az új, U0465/650/651/310 számú űrlapon kell számot adniuk.

Tartalom megosztása: