keresés a weboldalon

Új civil kezdeményezés – Polgári estet rendeztek Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új civil kezdeményezés – Polgári estet rendeztek Zalaegerszegen (Videó)

2015 március 03 - kedd
Polgári estet rendeztek hétfőn Zalaegerszegen. A régimódi társas összejövetel egy új civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy a megyeszékhelyen élők háromhetente egy kellemes estét töltsenek el. Az első alkalommal megszervezett eseményen városatyák, neves művészek, intézményvezetők és helyi civilek vettek részt.

Egy hely, ahol az emberi kapcsolatok politikától mentesek, s ahol Zalaegerszeg polgáraként bárki értelmes vitákat folytathat, kötetlenül beszélgethet. Erre hivatott az új civil kezdeményezés – hangzott el az ünnepi megnyitón. Az ötletgazda Tátray Ádám elmondta: a rendezvény megvalósítását több évtizede tervezgették.

Zalaegerszegen régóta erősek a polgári értékek. A városnak különösen fontos a civil szervezetek véleménye – ezt már Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta.

Balaicz Zoltán kiemelte még: az esemény bizonyítja, hogy a megyeszékhelyen a civil élet virágzik, s nagy igény van a közös találkozásokra. A program a jövő hónapban folytatódik, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

M.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: