keresés a weboldalon

Új EKG-készülék és az állatmenhely korszerűsítése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új EKG-készülék és az állatmenhely korszerűsítése

2008 december 24 - szerda
Hordozható, számítógépre csatlakoztatható, papírtakarékos és rendelkezik diagnosztikus programmal. Ez egy korszerű EKG-készülék, mely a zalaegerszegi kistérségi központi ügyeletének eszközparkját gazdagítja. Nyolcszázezer forintos ára az AquaCityben idén hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági napon gyűlt össze. A hagyományos programon a főzésből és a belépőjegyekből 570 illetve 590 ezer forint bevételre tettek szert a szervezők, amely összeget a vállalkozások felajánlásai 1,2 millió forinttal egészítették ki. A jótékonysági nap összes bevétele így több mint 2,4 millió forint lett, melyből a megmaradt 1,6 millió forintot a Bogáncs Állatmenhely korszerűsítésére ajánlották fel.

Az idei jótékonysági napon minden eddiginél több, összesen 24 főzőcsapat munkálkodott, és árusította ételkülönlegességeit becsületkasszás rendszerben. A nemes célt szolgáló rendezvényen ugyancsak szépen teljesítettek a vállalkozások; 27-en ajánlottak fel bizonyos összegeket támogatási szándékkal, mondta el dr. Gyimesi Endre polgármester az EKG-készülék átadásáról és a támogatási szerződés aláírásáról szóló sajtótájékoztatón a városházán.

A kistérségi ügyeletei ellátásban használt készülék már elavult, folyamatosan javításra szorult. Ennél fogva halaszthatatlanná vált egy új, korszerű és hordozható EKG-készülék beszerzése, mely 77 település 105 ezer lakossága sürgősségi betegellátásának javításához járul hozzá, tájékoztatta a jelenlévőket dr. Lékai Katalin, az egészségügyi alapellátás intézményvezetője.

A kutyáknak és macskáknak otthont adó Bogáncs Állatmenhely korszerűsítése ugyancsak indokolt, hangsúlyozta dr. Mészáros Lajosné, az állatmenhely elnöke. A cicák helyzete a legszomorúbb, ezért egy új macskaházat – amelyből ki-bejárhatnák – szeretnének építeni. A kutyák keneljeinek számát ugyancsak bővítenék. Jelenleg 5 kutyus él egy helyen, az ideális 2 esetleg 3 eb lenne.

Terveik között szerepel még kutyafuttatók létesítése, hogy a látogatók és az örökbefogadók játszhassanak az állatokkal. Gyerekek és felnőttek örömét egyaránt szolgálta, hogy idén a kutyákkal részt vettek városi rendezvényeken. Ezzel a lehetőséggel a jövőben is kívánnak élni. Egy új állatmenhely létesítése 50 millió forintba kerülne, ezért még nem eldöntött, hogy a régit fejlesztik, vagy újat építenek majd, tette hozzá az elnök.

A sajtótájékoztató végén dr. Gyimesi Endre és dr. Mészáros Lajosné aláírta az állatmenhely korszerűsítéséhez nyújtott anyagi támogatásról szóló megállapodást.

(Zala-Lap, A. L.)

Tartalom megosztása: