keresés a weboldalon

Új elismerés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új elismerés (Videó)

2017 február 17 - péntek
Nemcsak a kultúrát támogató vállalkozásokat díjazza 2017-től az önkormányzat. Ezentúl a sportszervezetek működését segítő önzetlen cégeket is elismeri a város vezetése. Álláspontjuk szerint az egyéni és csapatsikerekhez, valamint az élsportolók és az utánpótlás neveléséhez elengedhetetlen ez a fajta hozzájárulás.

A február 9-ei közgyűlésen egyhangúlag fogadta el a testület a polgármester ötletét. Balaicz Zoltánnál a kultúra napi ünnepségen vetődött fel, hogy hasonló szempontok alapján lehetne elismerni azokat, akik a sportot szponzorálják.

A tervek szerint május 6-án nyújtják át az elismerést. A kormány 2000-ben hozott határozata szerint ez a Magyar Sport napja. A dátumot egy korábbi esemény miatt választották: 1875-ben ezen a napon rendezte meg a Magyar Atlétikai Club a kontinens első szabadtéri versenyét Budapesten.

A díjra a közgyűlés tagjai, bizottságai, valamint a város közigazgatási területén működő, hivatalosan bejegyzett sporttevékenységet végző szervezetek vezetői tehetnek javaslatot. A polgármesterhez az írásos indoklást március 17-ig kell eljuttatniuk.

M.E./T.S.

Tartalom megosztása: