keresés a weboldalon

Új építési telkek Csácsban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új építési telkek Csácsban

2008 július 25 - péntek
Ünnepélyes keretek között adták át ma Zalaegerszeg csácsi városrészében kialakított kilenc összközműves lakótelket, amelyek közül már három gazdára is talált.

A beruházó, a Zalamenti Erdészeti Kft. azzal a szándékkal fogott bele a több mint 100 millió forintos fejlesztésbe, hogy „egy új városrészt hozzon létre a zalai megyeszékhelyen”.

Az ünnepségen Kovács Tímea ügyvezető számolt be a projekt első üteméről. Mint mondta, a kilenc darab – nyolc 1500 és egy 2100 négyzetméteres – exkluzív telek kialakítását kora tavasszal kezdték meg. A kivitelezés során új vízgerinc-vezetéket építettek ki, bekötötték a telkekre az ivóvizet, komplett szennyvízrendszert és helyi szennyvízátemelőt létesítettek, valamint a villamos áramot is bevezették.

Mindemellett az elkészült közel fél kilométernyi úton megoldódták a közlekedést is. Jelezte, különleges mikroklímával rendelkezik a dombok által elzárt és így védett terület, amely egyediségét a táj szépségének is köszönheti.

A beruházás teljes mértékben zöldmezős projekt, melyet magántőkéből, valamint pénzügyi partnerük közreműködésével valósítanak meg, vette át a szót Ferge László, értékesítési vezető. Elmondta, a második ütemben további 40 lakótelket alakítanak ki, amelyek a jelentkező igényeknek eleget téve, 800-tól 1500 négyzetméteresek lesznek. A telkek értékesítése várhatóan idén kora ősszel kezdődik majd, a közművek pedig jövő tavasszal készülnek el.

Ami most létrejött, és ami létrejön, az mind zalai forrásból, zalai kútfőből és zalaegerszegiek által válhat valóra. Eredménye pedig az, hogy az egyébként nem művelt zegzugos terület rendbetételével rendkívül szép városrész jön létre Zalaegerszegen, értékelte a beruházást köszöntőjében dr. Gyimesi Endre. A polgármester ezt követően a beruházó cég két képviselőjével átvágta a nemzetiszín szalagot. (Zala-Lap Kft., A. L.)

Tartalom megosztása: