keresés a weboldalon

Új eszközök segítik a város rendben tartását (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új eszközök segítik a város rendben tartását (Videó)

2013 szeptember 01 - vasárnap
Két új, multifunkciós traktorral bővült a Városgazdálkodási Kft. eszközparkja. A piacvezető gyártó gépeit a cég saját forrásból vásárolta meg.

Az amerikai gyártmányú traktorok szinte minden feladatra alkalmasak. Adapterek segítségével füvet nyírnak, télen havat tolnak vagy sót és homokot szórnak, és csatlakoztatható rájuk ágdaráló is.
  
– Fontos, hogy jó állapotú, újszerű vagy teljesen új járművekkel dolgozzanak, hiszen így a fenntartási költség is kisebb – jelentette ki a sajtótájékoztatón Gyutai Csaba polgármester. – Azt várjuk el a cégtől, hogy a zöldterületeink ápoltak, gondozottak legyenek, a rend, a tisztaság és a gondozottság látszódjon Zalaegerszeg minden közterületén. Jelentősen sikerült ebben előrelépnünk az utóbbi időben, de még nagyon sok a teendő.


A két új eszközt 19 millió forintért vásárolta a Városgazdálkodási Kft. A gyártmány kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy Zala megyében biztosított a szervizháttér, és így a gyors alkatrészellátás is. 
– A Városgazdálkodási Kft. parkok tekintetében több mint 1,5 millió négyzetméter területről gondoskodik a városban, közterület-takarítás tekintetében pedig az egymillió négyzetmétert is meghaladja a területek nagysága – mondta Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. igazgatója. – Természetesen rendelkezünk a megfelelő eszközparkkal, de folyamatos fejlesztés szükséges ahhoz, hogy ezeket a feladatokat minél magasabb színvonalon, eredményesen el tudjuk látni, és a városba érkező turisták egy megfelelő, virágos városképpel találkozzanak, amikor Zalaegerszegre érkeznek.


A virágosítási program tovább folytatódik. A közelmúltban megtartott jótékonysági nap eredményeként is, hamarosan újabb ezer négyzetméterrel bővül a virágos felületek nagysága Zalaegerszegen. 
P.Á./P.B.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: