keresés a weboldalon

Új étterem a Landorhegyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új étterem a Landorhegyen

2007 január 29 - hétfő
Ünnepélyes keretek között megnyitották a Gönczi Ferenc ÁMK épületében üzemelő Kis Napfény éttermet, melyet az önkormányzat a Zalagast Kft.-vel közösen alakított ki. A megnyitón Büki László, a Zalagast Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: nagy nap a mai a cég életében, hiszen nem gyakori, hogy egy üzemi étkeztetéssel foglalkozó kft., társfinanszírozóként ugyan, de éttermet működtethet.

Céljuk, hogy a jövőben a Gönczi Ferenc ÁMK rendezvényeihez magas színvonalú gasztronómiai szolgáltatást nyújtsanak, biztosítsák a környéken élő nyugdíjasok zavartalan étkeztetését, illetve különböző programokkal – például irodalmi estek szervezésével – alternatívát kínáljanak a Landorhegyen lévő kollégiumban lakó középiskolások számára.
Dr. Gyimesi Endre polgármester kiemelte: az önkormányzat közel 34 millió forintot biztosított a étterem kialakításához, míg a konyhatechnológiát a Zalagast Kft. szereltette be. Erre 15 millió forintot fordított a cég, s a felmerülő költségek jelentős részét fejlesztési hitelből finanszírozták. A 300 adagos főzőkonyhával, és 100 fő befogadására alkalmas fogyasztótérrel rendelkező vendéglátó egység három ütemben készült el, amely a konyhával együtt 186 négyzetméter. A polgármester hozzátette: reméli, sok öröme lesz az ide betérő vendégeknek, s rövid időn belül kedvelt hellyé válik a Kis Napfény.

A városi közgyűlés 2006. március 2-i ülésén döntött arról, hogy vendéglátó-ipari egységet alakíttat ki a Gönczi ÁMK-ban, melyet a Zalagast Kft.-vel közösen hajt végre. Az eredeti tervek szerint 2006. június 30-ig fejeződtek volna be a szükséges munkálatok, ám csúszások miatt december végére készült el a létesítmény. Vass Gábortól, az étterem vezetőjétől megtudtuk: szoros kapcsolatot szeretnének kialakítani a Gönczi ÁMK-val, és a jövőben közös programokat kívánnak szervezni. A szükséges kapacitások rendelkezésre állnak, hiszen akár 400 fős rendezvényt is gond nélkül le tudnak bonyolítani az ÁMK-ban, míg az étterem a gasztronómiai hátteret tudja ehhez biztosítani. Otthont tudnak adni továbbképzések, sajtóreggelik, szakmai megbeszélések lebonyolításához, de nem okoz gondot egy nagyobb lakodalmi sereg megvendégelése sem.

Az étteremben – amely mindennap 11-től 22 óráig tart nyitva – hétköznaponként 520 forintért kínálnak napi menüt, de tervezik, hogy vasárnaponként kedvezményes áron fogyaszthatnak majd ebédet a betérők. A hagyományos ételek mellett óriáspalacsintával, különleges prószákkal és klubszendvicsekkel várják az ínyenceket. Az étterem vezetője azt is elárulta, hogy tavasszal egy kerthelyiséget szeretnének kialakítani az étterem előtt, ahol a vendégek a friss levegőn fogyaszthatják el a finom ételeket. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: