keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új felsőoktatási képzés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új felsőoktatási képzés Zalaegerszegen

2008 július 06 - vasárnap
A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa június 26-i ülésén elfogadta a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (PTE-FEEK) zalaegerszegi kihelyezett tanszékének létrehozására vonatkozó javaslatot. A részletekről, a tanszék kiépítéséről, a szakok indításának menetéről sajtótájékoztatón számolt be dr. Nemeskéri Zsolt, a PTE-FEEK dékánhelyettese, dr. Borosán Gyula, a zalaegerszegi tanszék vezetője és Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója, aki bevezetőjében az előzményekre, az egyetemmel való tárgyalássorozatra emlékeztetett.

Mint elhangzott: a PTE FEEK már a pótfelvételi eljárás során meghirdet két képzést, amelyek megfelelő számú érdeklődő esetén, már 2008. szeptemberében indulhatnának Zalaegerszegen. Az egyik az andragógia BSc (korábbi elnevezésben főiskolai szintű) szak, mely 3 éves, levelező tagozatos, költségtérítéses lenne, maximum 40 érettségizett fiatallal.

A másik az ifjúságsegítő felsőfokú szakképzés, ami két éves, nappali tagozatos, és államilag finanszírozott. A keretszám ebben a képzési formában maximum 30 fő. A ponthatárok megállapítására július 24-én kerül sor, ezután kezdődik a pótfelvételi eljárás, melyben azok vehetnek részt, akiket vagy nem vettek fel sehová, vagy nem is jelentkeztek a rendes felvételi eljárás során.

A kihelyezett egerszegi tanszék a campus területén, a BGF PSZFK Zalaegerszegi Intézete és a BME GÉK Zalaegerszegi Képzési Központja közös telephelyén jön létre. A szükséges tantermeket, tanári szobákat a számviteli főiskola biztosítja. A tanszéken dr. Borosán Gyula mellett még három főállású munkatárs dolgozik majd.

Dr. Nemeskéri Zsolt a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az andragógia a felnőttképzés tudománya, hagyományos értelemben a neveléstudomány területe. Két szakiránya a személyügyi szervező, és a felnőttoktatási szakértő. Az ezen a szakon végzőknek a tapasztalatok szerint nincs elhelyezkedési problémája. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: