keresés a weboldalon

Új gyárat avattak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új gyárat avattak Zalaegerszegen (Videó)

2016 február 09 - kedd
Megváltozott munkaképességüeket foglalkoztató gyárat avattak Zalaegerszegen. A Foretex Kft. 50 alkalmazottja géprongyot állít elő, ami külföldön is keresett.

A több mint 600 négyzetméteres üzemcsarnokban géprongyok készülnek. A megfelelő alapanyagot bálás ruhákból válogatják ki. Kaj József – betegsége miatt- megterhelő munkát már nem tud végezni, itt azonban könnyedén boldogul.

A jellemzően mozgássérült, daganatos betegséggel vagy mentális problémával küzdő alkalmazottakat rehabilitációs szakemberek és tanácsadók is segítik a munkavégzésben – tájékoztatott Korompainé Szabó Judit, a Foretex Kft. HR tanácsadója.

Az üzemátadón Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta: Zalaegerszeg megújulásához az új munkahelyeken keresztül vezet az út, melyekből tavaly 1800 jött létre. Az előrejelzések szerint idén is ezres nagyságrendű bővülés várható.

A Foretex Kft. mellett a környék több cége jelezte, hogy elkerülő útra lenne szükségük azért, hogy könnyebben megközelíthessék őket. A város önkormányzata a jövőben 30 millió forintot fordít ennek kiépítésére.

DZsu/K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: