keresés a weboldalon

Új gyártócsarnokot avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új gyártócsarnokot avattak (Videó)

2018 május 31 - csütörtök
A 21. századra tervezett, csúcstechnológiájú autóipari gyártóüzemmel gazdagodott a Flex zalaegerszegi gyáregysége. A 2600 négyzetméteres létesítmény 100, jórészt magasan kvalifikált dolgozónak biztosít munkát. Az állami támogatással megvalósult, több mint 3 milliárd forintos beruházást Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter avatta fel.

Elektronikai paneleket gyártanak a Flex zalaegerszegi egységében. Jól ismert német, olasz és egyesült államokbeli autógyártókat szolgálnak ki ezekkel az információs, szórakoztató elektronikai, világítástechnikai és mechanikai alkatrészekkel. A most elkészült új csarnokban pedig az önvezető járművek kormányberendezéseihez készítenek majd irányító rendszert.

Zalaegerszegen egy olyan technológia jelenik meg, amely egyértelműen a vállalat innovációs tevékenységéből ered. A kormány elismeri és támogatja ezt a törekvést, fogalmazott az avatóünnepségen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Flex beruházása jól illeszkedik a Zalaegerszegen elindult gazdaságfejlesztési befektetésekhez. Erről már Balaicz Zoltán polgármester beszélt.

Az új csarnokot heteken belül felszerelik csúcstechnológiájú gépekkel és máris indul a termelés.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: