keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új hidat építenek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új hidat építenek

2007 március 21 - szerda
Gőzerővel folynak Zalalövő-Boba közötti vasúti vonalszakasz rekonstrukciós munkálatai, melynek egyik részeként a szakemberek hamarosan hozzákezdenek a zalaegerszegi Malom utcai Zala-híd átépítéséhez. Mindezt a városlakók is érzékelni fogják, hiszen a hídhoz vezető útszakaszokat lezárják, mivel a balesetek megelőzése érdekében mindenképpen indokolt a forgalom elterelése. A részletekről az önkormányzat, a MÁV, valamint a munkálatokat végző cégek vezetői sajtótájékoztatón számoltak be.

Sziráki István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és tervezési osztályának vezetője elmondta: a beruházás olyan szakaszhoz érkezett, amikor a Malom utcában található úgynevezett „hadihidat” el kell bontaniuk, hiszen ennek adottságai nem alkalmasak a jövőben erre haladó forgalom kiszolgálására. Ezért a helyén egy teljesen új, két méterrel magasabb, kétnyomú hidat építenek, melynek paraméterei már illeszkednek a szükséges követelményekhez. Mint megtudtuk, az új híd közel kétszer hosszabb is lesz elődjénél, melynek egyik oldalán kerékpárutat és járdát is ki fognak alakítani.

Kámán István, az önkormányzat útépítési és közlekedési csoportvezetője közölte: a hídépítés – amely várhatóan április közepe, vagy vége felé kezdődne – ideje alatt a Malom utcai hídról és az ide csatlakozó útvonalakról el kell terelniük a forgalmat és több helyen sebességkorlátozást kell életbe léptetniük. Mindez a Malom utca mellett vonatkozik például a Gébárti és a Neszele utcára, de hamarosan a Hock János úton is találkozhatunk olyan elterelő táblákkal, amelyek az útlezárásokra hívják fel a figyelmet. A csoportvezető megjegyezte: összetett, bonyolult beruházásról van szó, hiszen új híd épül, s vele párhuzamosan új vasúti töltés létesül, és a rávezető utak korrekcióját is meg kell oldaniuk a kivitelezőknek. Ezen a nagy munkaterületen az építés ideje alatt pedig nem lehet biztosítani a balesetmentes közlekedés feltételeit. Erről korábban már egyeztettek a Nemzeti Közlekedéshatósággal és a Közútkezelőkkel. Ezt követően forgalomtechnikai tervet készítettek és döntés született a lezárandó útszakaszokról is.

A tervek szerint 2007. december 31-ig átadnák az új hidat, melynek költsége mintegy 200 millió forintot tesz ki. A munkálatok pontos kezdéséről tájékoztatni fogják a lakosságot. A sajtótájékoztatón elhangzott, az építkezéshez csak a Neszele és a Malom utcát fogják használni, így a többi szakaszt nem veszik igénybe a beruházáshoz. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: