keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új igazgató a Csány élén: Munkába állt Rigó Csabáné (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új igazgató a Csány élén: Munkába állt Rigó Csabáné (Videó)

2011 március 02 - szerda
Március 1-jétől Rigó Csabáné vezeti a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolát. A korábbi igazgató, Molnár Ernő nyugdíjba vonulása miatt vált szükségessé a váltás. Rigó Csabánét Zalaegerszeg közgyűlése egyhangú szavazással nevezte ki a 125 éves intézmény vezetőjévé. Elkísértük első napján az újdonsült igazgatónőt.

Március 1-je is éppen úgy kezdődött a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában, mint a többi nap. Annyi volt csupán a változás, hogy megszakította adását az iskolarádió. Az éteren keresztül köszöntötte a diákokat az új igazgató. Rigó Csabáné napja papírmunkával folytatódott, majd két Csányos segítségével végigjárta az igencsak szerteágazó intézményt. Útközben terveiről, elképzeléseiről faggattuk.

– Mindenképpen szeretném folytatni az elődöm által megkezdett munkát. Feltétlenül szükséges továbbvinni az iskola hagyományait – véli Rigó Csabáné. – Szerepel a terveim között ezek mellett néhány újítás is, melyeket – véleményem szerint – a kollégák és a diákok is örömmel vesznek. Szeretnék dinamizmust vinni az iskolába, hogy kicsit gördülékenyebben működjön az intézmény. Úgy tűnik, maximálisan partnerek ebben munkatársaim. Szeretném, ha továbbra is olyan iskola lenne a Csány, ahová szívesen járnak a diákok, és ahol jól érzik magukat a tanárok.

Ezek szerint pozitívak az első benyomások?

– Maximálisan. Szívesen fogadtak a kollégák, és a tanulók is. Kérnem sem kell, mindenki igyekszik segíteni a beilleszkedésemet.

Rigó Csabáné matematika-technika szakos tanári diplomával rendelkezik. 2008-ig a Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben tanított, majd a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium munkatársa volt. A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában 2016. július 31-éig szól igazgatói kinevezése. A vezetői teendők mellett továbbra is szeretne tanítani, és ha lehetőség adódik rá, osztályfőnökként is segítené a fiatalok boldogulását.

F.M./Cs.M.

Tartalom megosztása: