keresés a weboldalon

Új játszótér a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új játszótér a Kertvárosban

2006 április 24 - hétfő
A gyerekek nagy örömére többfunkciós, csúszdával ellátott mászótorony, körhinta, lengőhinta, homokozó és rugós játék is helyet kapott a Kertváros legújabb játszóterén. Az Erdész utca 74-76. számú társasházak között kialakított, az uniós szabványok betartásával készült játszóparkot ünnepélyes keretek között avatták fel a város vezetői.

A szomszédos Napsugár- és Csillagközi-óvoda több tucat kisgyermekének jelenlétében elsőként dr. Gyimesi Endre polgármester mondott köszönetet a játszóteret tervező Bubicsné Pethő Ibolyának, valamint a kivitelezést végző szombathelyi kft.-nek. Arra kérte a kicsiket, vigyázzanak a játszóeszközökre, majd apró ajándékokkal lepte meg az óvodásokat.

Tombi Lajos és Kauzli József önkormányzati képviselők régóta fáradoztak azon, hogy korszerű játszótérrel ajándékozzák meg az Erdész utcában élőket. A park tervei már az elmúlt év elején elkészültek, a kivitelezés azonban – az engedélyeztetés és a közbeszerzési eljárás hosszadalmassága miatt – egészen az elmúlt hetekig váratott magára. A gyerekek örömét látva úgy tűnik, megérte a várakozás. A közel hétmillió forintos költséggel elkészült modern játszótéren kicsik és nagyobbak egyaránt kellemes perceket tölthetnek el.

– Bármilyen szűkösek is az önkormányzat anyagi lehetőségei, a legfontosabb, hogy mindig jusson pénz a gyerekekre. Szerencsére, mindez így van Zalaegerszegen – fogalmazott Tombi Lajos, a körzet önkormányzati képviselője, és örömét fejezte ki, hogy sok gyerek él a Kertvárosban. Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy önkormányzati képviselővé választása óta négy új játszóteret avathatott fel választókörzetében.

Az Erdész utcai játszótér a napokban ivókúttal is gazdagodik. Így nem kell hazamenniük a gyerekeknek, ha megszomjaznak, vagy kezet akarnak mosni. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: