keresés a weboldalon

Új játszótér a parkerdőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új játszótér a parkerdőben

2007 november 06 - kedd
A Park Center üzletlánc kialakításakor született a döntés, hogy az erdészet közreműködésével, (az Állami Erdészeti Szolgálattól kellett kérni a parkerdő termelésből való kivonását) a régi játszótér elbontásával, egy új, az uniós szabványoknak megfelelő játszóteret alakítanak ki, mellette egy korszerű, minden igényt kielégítő sportterülettel. Az erdei tornapálya masszív és sportolásra alkalmas.

A parkerdei létesítmény elkészült az önkormányzat közel 5,9 millió forintot fordított a beruházásra, amely illeszkedik a ciklusokon átnyúló programsorozatba.

Minderről dr. Gyimesi Endre polgármester és Gyutai Csaba alpolgármester beszélt, amikor a sajtó képviselőivel együtt megtekintették a játszóteret és a sportlétesítményt. Így a parkerdőben igazi szabadidős programokat szervezhetnek a családok, ahol a gyerekek mellett a szülők is megtalálják a kedvükre való sportszereket. A tornaszereket egyébként úgy helyezték el, hogy a használók minden mozgásformát kipróbálhassanak. A rendeltetésszerű használat érdekében az eszközök mellett tájékoztató táblák találhatók. A magasabb eszközök alá fakéreg örleményből ütéscsillapító burkolat került.

A bejáráson elhangzott, amennyiben a város pénzügyi helyzete lehetővé teszi, folytatják a megkezdett fejlesztést. A parkerdő egyébként új facsemetékkel is gazdagodott az erdészet jóvoltából. (Zala-Lap Kft., V.Zs., Z.A.)

Tartalom megosztása: