keresés a weboldalon

Új játszótérrel bővült az Eötvös-iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új játszótérrel bővült az Eötvös-iskola (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
Új játszótérrel bővült az Eötvös-iskola Zalaegerszegen. A több, mint 9 millió forintos beruházás költségeit az önkormányzat, a tankerület és az intézmény alapítványa közösen finanszírozta. Az elöljárók sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

Az épületet csaknem 500 millió forintból korszerűsítették. A munkálatok után ezt a területet sokáig építési törmelék borította. A hármas összefogás eredményét örömmel vették birtokba a gyerekek.

Orosz Ferencné önkormányzati képviselő hozzátette: 2022-ben készül el az iskola, ami mellét K+R parkoló is épült. A gyerekek így biztonságosabban tudnak kiszállni az autóból az iskolánál. Az Eötvös József Alapítvány 1 millió forinttal támogatta a projektet. A fennmaradó több mint 8 milliót fele-fele arányban a tankerület és a város biztosította. 

Egyebek mellett hatszögletű mászóka és két tornyos mászóvár is készült, hogy az elsősök és másodikosok szünetei vidáman teljenek. Az építkezés részeként az ütéscsillapító felületeket szabvány szerint alakították ki, így a fiatalok biztonságban szórakozhatnak.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: