keresés a weboldalon

Új jelzőlámpa – forgalomfüggő irányítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új jelzőlámpa – forgalomfüggő irányítás (Videó)

2014 május 09 - péntek
Új jelzőlámpát építettek ki a Batthyány és a Budai Nagy Antal utca, valamint az Október 6. tér kereszteződésében. A beruházást a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretéből finanszírozták, és mintegy 16 millió forintba került.

A március közepén kezdődött munka közel 5 hétig tartott, a műszaki átadás április 24-én volt. März János, a SIGNALTERV Forgalomtechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a csomópont teljesen forgalomfüggő, járműérzékelő detektorok irányítják. Ezenkívül van vasúti összeköttetése is.

A Galamb utcánál szintén torlódásérzékelő rendszert építettek ki. Itt, ha feltorlódik a forgalom, akkor a kereszteződésben a vasút felé érkező járművek azonnal piros jelzést kapnak.

Gyutai Csaba polgármester elmondta, hogy a csomópont jelzőlámpás irányítására a megnövekedett forgalom miatt volt szükség, majd hozzátette:

A beépített detektorok és a kamera segítségével a forgalomirányító berendezés az adott forgalmi helyzethez igazítja a szabad és a tilos jelzés időtartamát.

Balaicz Zoltán a térség önkormányzati képviselőjeként a biztonságos közlekedés fontosságát emelte ki:

Jelentős változás, hogy a sportcsarnok irányából érkező autók nem tudnak balra kanyarodni, ezzel a belváros tehermentesítését segítik elő.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: