keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új képzés indult Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új képzés indult Zalaegerszegen (Videó)

2011 február 18 - péntek
Keresztféléves levelező tagozatos, mechatronikai képzés indult Zalaegerszegen. Az újabb képzési forma elsősorban a munka mellett tanulni kívánó fiataloknak kínál alternatívát: a mai ünnepélyes megnyitón 23 első éves hallgatót fogadott egyetemi polgárrá a Nyugat-magyarországi Egyetem dékánja, Prof. Dr. Jereb László.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központja a városi és megyei vállalati igényekre való tekintettel úgy döntött, hogy az eddigi nappali tagozatos mechatronikai képzés mellett levelező tagozatos képzést is indít a helyi cégektől jelentkező munkatársak számára. Az egyetemen egy éve indult el a nappali tagozatos képzés, az újabb, keresztféléves, levelező-tagozatos képzési formára azért volt szükség, mert a városban működő cégek igénylik a képzett munkaerőt – hangzott el az ünnepélyes évnyitón.

Jereb László dékán elmondta: a most elindított szak fontos állomása annak a sikeres együttműködésnek, amely a város, a zalaegerszegi cégek és a Nyugat-Magyarországi Egyetem között zajlik, hiszen a felmerülő szükségletek kielégítése minden szereplő számára egyaránt fontos. A képzés a munkaerőpiaci igényre adott válasz, amit az is bizonyít, hogy a 23 elsőéves hallgató közül 16 a zalaegerszegi Flextronics munkatársa. A Zalaegerszegi Felsőoktatási Központban tartott évnyitón részt vett Lang János, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elnöke is.

 T.SZ.É/E.K.

Tartalom megosztása: