keresés a weboldalon

Új kézbesítő posta Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új kézbesítő posta Zalaegerszegen

2009 április 10 - péntek
Március elsejétől új helyen – a Kaszaházi út 3. szám alatt – dolgoznak a zalaegerszegi kézbesítők. A nagypostából költöztek át a megújult ingatlanba, mely új utcafronti épülettel bővült, a hátsó meglévő épületét pedig átalakították. A több mint 302 millió fo-rintból megvalósult beruházás kivitelezését a Záév Zrt. hajtotta végre. A generál-kivitelezést és fővállalkozási tevékenységet foly-tató cég a magasépítési piac meghatározó szereplője; elmúlt évben több mint 12 milliárd forint árbevételt teljesített.

– A saját erőforrásaink mellett jelentős alvállalkozói és beszállítói kört is foglalkoztunk. Fő működési területünk Dunántúl, de megyeszékhelyi cég lévén minden olyan megbízást szívesen veszünk, mely Zalaegerszeghez és térségéhez kötődik. Az új posta megépítése is e szándékunk teljesülését jelzi – mondja Peresztegi Imre, a Záév Zrt. vállalkozási igazgatója, akivel a Zalaegerszegi Kézbesítő Posta ünnepélyes átadásakor beszélgettünk.

– Mivel az építési beruházási piacból élünk bennünket is érint a recesszió, melynek negatív hatása már az elmúlt év munkaellátottságában is érezhető volt. Az uniós pénzügyi forrásokból beharangozott beruházások ugyanis késnek, amelyek elkezdődtek, azok jelenleg még nem számottevő mennyiségűek. Az elmúlt évet az eredményesség szempontjából ugyan jól zártuk, de a tervezett árbevételi volument maradéktalanul nem tudtuk teljesíteni.

A 2009. évi üzleti terv teljesítéséhez, árbevétel és eredményesség biztosításához is még jelentős nagyságú projektek kivitelezését kell elnyernünk. Ezért bízunk abban, hogy idén lendületet kaphatnak az uniós fejlesztési forrásokból finanszírozott építkezések, annál is inkább, mert a cégcsoport termelőegységei és befektetési üzletága is az építőiparhoz kapcsolódik.

Peresztegi Imre hozzátette, a cég eredményes működtetése nemcsak tulajdonosi szempontból fontos. A Záév Zrt. cégcsoport 300-350 főt foglalkoztat, így nagy felelősséget éreznek abban is, hogy legyen megfelelő mennyiségű munkája az alkalmazottaknak és az alvállalkozóknak.

– A gondok ellenére optimistán tekintünk a jövőbe. Biztató, hogy jelenleg időarányos teljesítéseinkhez megfelelő szerződéses megrendelés-állománnyal rendelkezünk. Reméljük, hogy elegendő megbízást kapunk az elkövetkező háromnegyedévben is. Úgy látjuk, hogy végre beindulnak az építési beruházások pályáztatásai a közbeszerzés keretében megvalósuló projektek tekintetében is.

Az Építőipari Nívódíjat kapott szentgotthárdi fürdő, a most épülő zalakarosi fürdőpláza, vagy a felújított nagykanizsai Rozgonyi-iskola olyan kiváló referenciáink lehetnek a megyében és a Dunántúlon, melyeknek köszönhetően hasonló feladatokat nyerhetünk el a turisztikai és a közoktatási infrastruktúra fejlesztése területén. A lakásépítés piacán már nem vagyunk olyan bizakodóak.

Úgy véljük, a várható intézkedések – mint például a lakástámogatások felfüggesztése – jelentősen visszaveti az új lakások építését. Mindazonáltal számítunk új feladatokra a magasépítési piacon, itt Zalaegerszegen is arra, hogy elnyerhetjük a második félévben kezdődő nagyposta rekonstrukciójának generálkivitelezői feladatait. Az új kézbesítő posta megépítését jó referenciának tekintik majd a döntéshozók – hangsúlyozta Peresztegi Imre.

* * *

A Zalaegerszegi Kézbesítő Posta 83 munkatársa majd kétszer akkora területen dolgozhat, mint eddig: a korábbi 450 helyett 750 négyzetméter áll a rendelkezésükre. Valamennyi helyiség megfelel a kor kényelmi és biztonsági követelményeinek. A beruházás és az átszervezés a tervezett főpostai rekonstrukcióhoz hasonlóan alapvetően az ügyfelek érdekeit szolgálják – hangsúlyozta Gulyás Ernő, a Magyar Posta Rt. Nyugat-magyarországi Területi Igazgatóságának igazgatója az ünnepélyes átadáson.

Jó együttműködő partnere a városnak a posta, mert kérésükre hajtották végre a Landorhegyi postafejlesztést. Emellett azt is vállalták, hogy új helyre költöznek Besenyőben, a településrészen tervezett templomépítés miatt. A főposta tervezett felújításával ugyancsak az itt élőknek kívánnak jobb szolgáltatást nyújtani – hangoztatta köszöntőjében dr. Gyimesi Endre polgármester.

(Zala-Lap, A. L., S. P.)

Tartalom megosztása: