keresés a weboldalon

Új kezdet és remény

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új kezdet és remény

2010 május 22 - szombat
„Jártam már korábban is néhány alkalommal a Parlamentben és mindig lenyűgözött az épület. De bevallom, ha az ember huzamosabb időt tölt a Tisztelt Házban, akkor hamar rájön, hogy ez a világ legszebb Parlamentje” – fogalmazott érdeklődésünkre Gyutai Csaba alpolgármester, országgyűlési képviselő, aki első ciklusát kezdte az országgyűlésben. Mint mondta, egyszerűen felemelő, megható és felejthetetlen élmény volt az alakuló ülés a történelmi freskók és zászlók között.

– Az új kezdet, az új lehetőség és remény részese lenni nagyszerű érzés. Meggyőződésem, hogy ez az időszak az országnak is előrelépést és gyarapodást fog jelenteni. Az ország lakossága a választások során arra szavazott, hogy határozott fordulat történjen.

– Az emelkedett hangulat a későbbi ülésekre is jellemző volt?

– Sajnos már nem. Olyan stílusú és hangú megnyilvánulásokkal találkoztam a Jobbik frakció egyik tagja részéről, amit közel egy évtizedes önkormányzati, közéleti emberként még nem tapasztaltam. Mert a zalaegerszegi közgyűlésben sem ért sokszor egyet a különböző politikai képviselőcsoport és markánsan, határozottan elhangzanak a vélemények is.

De a stílusra figyelünk. Remélem, nem ez a viselkedés és hangnem lesz jellemző a magyarországi közéletre. És itt elsősorban nem is a felszólalás tartalmáról beszélek, de amilyen módon elhangzott, az riasztó volt.

– Feszített tempót diktál most a parlamenti munka…

– Két hónapig tart ez a tempó, de jó szervezéssel, okos időbeosztással áthidalható ez az időszak – mondja Gyutai Csaba. – Most a legfontosabb a kormány felállása, a kormányprogram elfogadása, a miniszterek meghallgatása és a kormányzáshoz szükséges törvények meghozatala.

– Melyik bizottságban dolgozik a következő négy évben?

– Előzetesen felvetődött a frakcióban, hogy sajtó- és médiaügyekkel foglalkozzam, ezért kézenfekvő volt a parlament kulturális és sajtóbizottsági tagság. Remélem ez lehetőséget ad arra, hogy új ismertséget, kapcsolatokat szerezzek, ami gyorsan a városi törekvések mögé állítható.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: