keresés a weboldalon

Új köntösben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új köntösben (Videó)

2018 február 13 - kedd
Újabb felújított orvosi rendelőket adtak át Zalaegerszegen, a Wlassics utcában. Ezzel végéhez közeledik az egészségügyi alapellátást érintő fejlesztéssorozat. A Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozott beruházások már csak az Andráshidai intézményt és a Botfy utcai orvosi ügyeletet érintik.

Egymás után újulnak meg Zalaegerszeg intézményei. Ebbe a sorba illeszkednek a házi- és gyermekorvosi rendelők, a védőnői szolgálat és a központi ügyelet. A rekonstrukciókra az önkormányzat több mint 350 millió forintot fordít a TOP programból – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A rendezvényen részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is.

Az elmúlt 20 évben itt a Wlassics utcai két körzeti rendelőben a nyílászárók cseréjén kívül egyéb felújítás nem történt. Így a közel 40 éves épület elavulttá vált. Most a gépészeti és a villamoshálózat teljes átalakításán túl akadálymentes mosdókat, hátsó személyzeti bejáratot, illetve tárolót alakítottak ki. Emellett a helyiségek új padló- és falburkolatot kaptak – tájékoztatott dr. Gorza Éva főorvos.

A létesítmény nemcsak belülről, hanem kívülről is teljesen megújult. Az épületet- és a lapostetőt hő-, illetve vízszigetelték, továbbá új kerékpártárolókat telepítettek. A további külső munkálatokról Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője számolt be.

A közeljövőben a páterdombi fejlesztések folytatódnak. A Kinizsi utcában például parkolókat alakítanak ki és rendbe hozzák az útburkolatot. A településrészhez tartozó Géva- és Pipahegyen pedig modernizálják az úthálózatot, valamint a közvilágítást.

V.D./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: