keresés a weboldalon

Új környezetvédelmi program (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új környezetvédelmi program (Videó)

2016 november 14 - hétfő
Az új környezetvédelmi programmal kapcsolatban tartottak hétfőn fórumot szakembereknek a Városházán. Zalaegerszegen a 2017-2022 időszakra új koncepció készül, ami az eddig megvalósult programok eredményeire építve összegzi az újabb feladatokat.

Zalaegerszeg élen jár a környezettudatosságban: a hétfői találkozó helyszínének ablakából például látszanak azok a napkollektorok, melyek nemrégiben kerültek az önkormányzat melléképületének tetejére. Emellett a város valamennyi projektjében igyekszik hangsúlyossá tenni azokat a szempontokat, amelyekkel nem csak élhetőbbé, de egészségesebbé is tehető Zalaegerszeg. A találkozón részt vettek egyebek mellett a Zalavíz, a Zala-Depo, a Vizügyi Igazgatóság, a Városgazdálkodás és az önkormányzat műszaki osztályának szakemberei. Jelen volt a Progressio Mérnöki Iroda is, amely partner a koncepció megvalósításában. Mint Kaleta Jánosné ügyvezető-igazgató fogalmazott: a fenntarthatóság régóta irányadó a zalai megyeszékhelyen.

Gecse Péter alpolgármester emlékeztetett: Zalaegerszeg már a TOP-, és a Modern Városok Program kapcsán is előtérbe helyezte a környezettudatos elveket. Ugyanakkor a civil észrevételek is fontosak a szakemberek számára.


A programot november végére állítják össze, melynek végső formája várhatóan december közepén készül el – hangzott el a találkozón.

SZ.É./Cs.M.

Tartalom megosztása: