keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új köztéri bútorok készültek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új köztéri bútorok készültek

2005 február 27 - vasárnap
A köztéri bútorkészítésnek lassan már hagyománya van városunkban, hiszen a Lész KFt. évek óta gyárt hintákat, padokat. A termékskálát kicsit bővítve kérték fel Hadnagy György iparművészt a tervek elkészítésére. Az ügyvezető szerint eddig is népszerűek voltak a köztéri bútorok, remélik, hogy ezután is óvni és vigyázni fogják az újabb termékeket is.

Hadnagy György iparművész által tervezett köztéri bútorokat mutatott be a LÉSZ Kft a közelmúltban a telephelyén. A januártól gyártott termékeket elsősorban a városban szeretnék kihelyezni a gyártók.

Az ügyvezető igazgató elmondta: Tombi Lajos alpolgármester javaslatára, közös beszélgetés során Hadnagy György iparművésszel gondolták ki a termékekváltást. Udvar Sándor bízik benne, hogy a tavasz közeledtével egyre több megrendelő érkezik majd. Nem titkolt reményük, hogy a legnagyobb vásárló a város lesz, de természetesen várják az intézmények, magánszemélyek jelentkezését is. A környező településeket is szeretnék megkeresni fotókkal, dokumentációkkal, emellett a telephelyen bármikor megnézhetik az érdeklődők a már kész bútorokat, információt kaphatnak azok anyagáról, áráról, a gyártás feltételeiről, határidejéről.
Hadnagy György iparművész most belsőépítész mivoltában működött közre a tervezésben. A látványterv és a műszaki rajzok készítése során sok mindenre kellett figyelnie, főleg arra, hogy Zalaegerszeg arculata is visszaköszönjön a bútorokon. Elsősorban a városra jellemző motívumokat kereste,   leginkább  a tulipán forma jelenik meg. Az alkotások ornamentikálisak, a balesetek elkerülése miatt lekerekítettek, anyaguk természetbarát és időtálló. Az iparművész eddig még nem készített köztéri ülő alkalmatosságokat, asztalokat, hulladékgyűjtőt. Mégsem esett ki a gyakorlatból, hiszen a Képcsarnok működése idején sok kis bútort készített maga is. Emellett a Deák iskola tanáraként finom intarziamintás alkotásokat készít a diákokkal, így a nagyobb és rusztikusabb köztériek  most igazi kihívást jelentettek számára.

Tartalom megosztása: