keresés a weboldalon

Új légiós érkezik a ZTE KK-ba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új légiós érkezik a ZTE KK-ba

2019 január 09 - szerda
Nem sikerült jól a Zalakerámia ZTE KK együttesének az elmúlt év vége és az idei eleje sem. 

A Körmend elleni örökrangadón az utolsó negyedben a zalaiak fölé kerekedett a vasi csapat és 83-94-re nyert. Az idei első bajnokin Kecskeméten kezdett a ZTE, ahol egy végig kiélezett mérkőzésen 97-1-re újfent kikaptak a kék-fehérek. Bencze Tamás együtteséhez még december végén érkezett próbajátékra az amerikai J. C. Fuller, akinek a próbaideje a Körmend és a Kecskemét elleni meccsek idejére szólt. A feladata az ukrán Gliebov pótlása lett volna. A próbaidő végén a szakmai stáb megköszönte Fuller szolgálatait, de nem véglegesítette a szerződését. Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatása szerint egy újabb kosarasnak adott a klub ajánlatot, akinek a válasza szerdán reggel meg is érkezett. Magyarországon ismert játékossal sikerült megegyeznie a szakmai stábunknak. A 3-4-es posztra kiszemelt légiós Alandise Harris, akit ez előző szezonban az Alba Fehérvár csapatában játszott. A 28 éves,198 cmmagas játékos székesfehérvári szezonjában 10.5 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt. Az idei szezonban az amerikai Arkansas Razorbacks csapatánál játszott.

-Fuller sajnos nem volt számunkra megfelelő a 3-4-es posztra. Harris is inkább hármas poszton érzi jól magát, de a négyes sem idegen számára. Atletikus, jól játssza meg az alsó posztokat és mellette kintről is jól dob. A paraméterei szerint beleillik az elképzeléseinkbe, de ez természetesen majd az edzéseken és a mérkőzéseken derül ki- adott tájékoztatást Bencze Tamás az új játékos kiválasztásával kapcsolatban.

Alandise Harris a Jászberény ellen biztosan nem játszik még, ugyanis vasárnap érkezik Zalaegerszegre és hétfőtől állhat majd munkába a klubnál. Ezt követően három hetes próbaideje lesz meggyőznie a vezetőket, amiben három mérkőzés (TF, Szeged, Falco) szerepel. Ezt követően válhat véglegessé a szerződése a szezon végéig.

-P-

Tartalom megosztása: