keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új lélekharangot szenteltek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új lélekharangot szenteltek

2005 november 02 - szerda
Mindenszentek napján délután az újtemetőben az egyházak képviselői megáldották az újonnan felállított lélekharangot. A hívek régóta vártak erre a pillanatra, és mint dr. Gyimesi Endre polgármester fogalmazott, jó helyre kerültek az adományok is, melyek az AquaCityben rendezett jótékonysági családi nap keretében gyűltek össze.

A Göcseji úti köztemetőben is régóta várt fejlesztés fejeződött be, közel 20 millió forintos beruházás keretében tető került a ravatalozóra és egy lélekharangot is felállítottak. Stróber László apátplébános, Török Zoltán református, Szabó Vilmos evangélikus lelkész és Rácz Piusz ferences házfőnök tartott közös istentiszteletet, majd felszentelték a csodálatosan megmunkált lélekharangot.

A Göcseji úti temető új ravatalozójában dr. Gyimesi Endre emlékezett az elhunyt családtagokra, barátokra, akiknek virágokkal borított sírját most körülveszik a hozzátartozók, és gyertyákat gyújtanak értük. A polgármester köszönetet mondott a tervezőknek és kivitelezőknek, Gombos Lajos harangöntőnek valamint azoknak a képviselőknek, akik szorgalmazták a köztemető felújítását. Stróber László pedig az önkormányzatnak köszönte meg a hívek és hozzátartozók nevében az új ravatalozót.

Tartalom megosztása: