keresés a weboldalon

Új lelkész (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új lelkész (Videó)

2016 szeptember 28 - szerda
Új lelkész került a zalaegerszegi Református Egyházközség élére. Hodánics Péter Csaba a 27 éven át itt szolgáló Török Zoltán lelkipásztor feladatait veszi át. Ma feleségével, Tündével a városházán jártak és bemutatkoztak a polgármesternek is.

Péter és Tünde a Pápai Református Teológia Akadémián végzett. Házasságkötésük után Sopronban teljesítettek szolgálatot. Péter ott töltötte gyakornoki évét, felesége pedig segédlelkész volt. Ezt követően kinevezést kaptak a Szentgyörgyvölgyi- és a Kerkamenti Református Egyházközségbe, ahol 10 évig szolgáltak. Hodánics Péter elmondta, most igyekeznek alkalmazkodni a zalaegerszegi gyülekezethez.

A lelkipásztor hozzátette: kiemelt feladatuk még a hitoktatás. Ezért az iskolákban református hittanórákat is tartanak. Emellett a régóta működő gyülekezeti foglalkozást is folytatni kívánják – tette hozzá Hodánics-Bíró Tünde.

A lelkészek kedd délelőttönként szervezik a Tündérkert nevű programot, melyre kismamákat és gyermekeket várnak. Az istentisztelet alatt pedig kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok hitbeli fejlődésére is.

N.D./E.K.

Tartalom megosztása: