keresés a weboldalon

Új lézeres sebességmérő

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új lézeres sebességmérő

2006 március 24 - péntek
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a meglévő három sebességellenőrző műszere mellett 2006 március közepétől egy új lézeres sebességmérőt állított szolgálatba.

Pintér László rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztály forgalomellenőrző alosztályának vezetője elmondta: a készüléket az Országos Balesetbizottságtól kapták, melynek értéke 2,8 millió forint. A műszer 1000 mérter távolságról, közeledő és távolódó járművek sebességét egyaránt tudja mérni. Másodpercenként 1-5 képet rögzít digitális formában, melyet elsősorban Zalaegerszeg és Lenti környékén fognak használni, de különböző akciók keretében Keszthelyen, valamint Nagykanizsán is felbukkanhat a sebességmérő. A készülék gépkocsiban és állványon egyaránt elhelyezhető, s távirányítóval is üzemeltethető.

Az alosztályvezető hozzátette: a megye baleseti helyzete mindenképpen indokolta egy újabb sebességmérő üzembe állítását, mivel elég magas a gyorshajtók aránya. A meglévő készülékek egyébként minden nap 8 és 12 óra között teljesítenek szolgálatot a megyében. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: