keresés a weboldalon

Új mentőautót kapott a Koraszülöttmentő Centrum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új mentőautót kapott a Koraszülöttmentő Centrum (Videó)

2014 május 08 - csütörtök
Új mentőautót kapott a zalaegerszegi Koraszülöttmentő Centrum. A 44 millió forint értékű gépjármű a szakszerű koraszülött-mentéshez szükséges felszerelésekkel van ellátva. A mentőben többek között egy modern szállítóinkubátor, egy gyengéd lélegeztetésre alkalmas lélegeztető gép és egy egyedileg kifejlesztett újraélesztő asztal van.

A mentőautó egy nagy teljesítményű, biztonsági elektronikával felszerelt jármű, amely egy 6 hengeres, 200 lőerős, 7 fokozatú automataváltós Mercedes. Az extrém körülmények közötti mentést segíti többek között az autóba szerelt, felborulást gátló és az oldalszelet kompenzáló automatika.

– A mentőautóban többek között egy speciális újraélesztő asztal is helyet kapott – mondta Dr. Gárdos László, a zalaegerszegi Koraszülöttmentő Centrum vezetője.

Most három évre biztosított mind a nyolc vidéki koraszülöttmentő centrum munkája. Így az eddig összegyűjtött pénzből tudták felszerelni azt a két mentőautót, amelyből az egyiket a zalaegerszegi alapítvány kapta meg, a másik pedig Nyíregyházára került.

Dóra János, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint ezzel az új és korszerű mentőautóval sokkal hatékonyabban tudnak majd a koraszülöttekért dolgozni.

Balaicz Zoltán alpolgármester szerint fontos, hogy az önkormányzat mind a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt, mind pedig a Zala Megyei Kórházat is támogassa.

A mentőautó átadása után a dolgozók egy demonstrációs babán próbálták ki az új eszközöket.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: