keresés a weboldalon

Új parkolóhelyek épültek a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új parkolóhelyek épültek a Kertvárosban

2024 május 16 - csütörtök

Átadták a Köztársaság útján kiépített parkolóhelyeket. A 87-89. szám alatti társasházak nyugati oldalán több, mint 30 várakozóhelyet alakítottak ki, a már meglévő harmincat pedig korszerűsítették. A környék rendbetétele 100 millió forintba került, melynek fedezetét a Kovács Károly Városépítő Program biztosította.

A több elemet is magába foglaló, komplex beruházás több évvel ezelőtt kezdődött a városrészben.

A város számára az egyik legnagyobb kihívást az utak, a járdák, és a parkolók állapota jelentette és jelenti. A költségvetésben rendelkezésre álló összeg ugyanis nem elegendő a teljes hálózat karbantartására.

A zalai vármegyeszékhely városépítő programja példaértékű – emelte ki Dukai Miklós önkormányzatokért felelős államtitkár. Mint fogalmazott, ez részben az eredményes kooperációnak is köszönhető.   

A Köztársaság úton a kivitelezési munkákat helyi cég, a Hydrocomp Mélyépítő Kft. végezte. Több, mint 700 méteres szakaszon útszegély, közel 700 négyzetméternyi területen pedig térkő burkolatot építettek ki. Megoldották a tömbbelsőben a csapadék elvezetését, valamint új közvilágítási hálózatot létesítettek.

K.I./E.K.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: