keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új rendelők a kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új rendelők a kertvárosban

2006 január 25 - szerda
Ma még négy háziorvos rendel egymást váltva a Köztársaság úton található két rendelőben. Egyik hónapban délelőtt, a másikban délután fogadják pácienseiket, ami sem az orvosoknak, sem a betegeknek nem ideális helyzet. Szerencsére, már nem kell sokáig eltűrniük a kellemetlenségeket! Májusra elkészül – a jelenlegi rendelők szomszédságában – az a társasház, amely földszintjén két újabb orvosi rendelőt alakít ki a kivitelező. Az önkormányzat finanszírozásában megvalósuló beruházás eredményeként, mind a négy kertvárosi orvosi körzet saját rendelőhöz jut, anélkül, hogy jelentősebb helyváltoztatásra kényszerítenék a betegeket.

– Évekkel ezelőtt elindította „egy orvos, egy rendelő” elnevezésű programját önkormányzatunk. Ennek egyik utolsó állomásaként készül a két új rendelő a Kertvárosban – fűzi hozzá Tombi Lajos alpolgármester, az érintett körzet önkormányzati képviselője, akit elkísértünk az építkezés megtekintésére. A beruházás anyagi vonatkozásairól szólva elmondta: több mint 30 millió forintba kerül a két új rendelő kialakítása.

A mostoha időjárási körülmények miatt jelenleg nem dolgoznak az épületen a kivitelező K+K Bauprofil Kft. munkatársai. Ennek ellenére nincsenek késésben, tudtuk meg Markó Zsolt felelős műszaki vezetőtől. Mint elmondta, időarányos készültségnél tart az építkezés. A földszint már szerkezetkész állapotban van. A munkálatok a két lakást magába foglaló emelet falazásával folytatódnak, ezt követi a födém és a tetőszerkezet elkészítése, majd áttérnek a szakemberek a már meglévő rendelők épületére, melynek emeletén ugyancsak két lakást alakítanak ki. Ezzel egy időben kívülről is megújul a régi rendelőket magába foglaló ház. Markó Zsolt megerősítette, májusra mindkét épületben befejeződnek a munkálatok.

Mindezzel nem ér véget az önkormányzat „egy orvos, egy rendelő” elnevezésű programja. Információink szerint egy gyermek, és egy felnőtt háziorvosi rendelővel adós még a város. A gyermekorvosi rendelő várhatóan még idén elkészül a Kertváros déli részén, tájékoztatta lapunkat Tombi Lajos, megjegyezve, hogy Zalaegerszeg mellett egyetlen önkormányzat sem valósított meg hasonló, a háziorvosok és betegek érdekeit egyaránt szolgáló programot. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: