keresés a weboldalon

Új rendelők a Kertvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új rendelők a Kertvárosban

2007 február 12 - hétfő
Az „egy orvos, egy rendelő” program keretében került átadásra a Köztársaság útja 55. szám alatti két háziorvosi rendelő. A 11. és 19.-es körzet betegeit európai színvonalú rendelőben fogadja dr. Gál Erika és dr. Percs Erika oktató háziorvosok.

A K+K Bau-Profil Kft. által épített egészségügyi komplexumban a földszinten került kialakításra a két orvosi rendelő, az emeleten, pedig két lakás lakott helyet az eredetileg tervezett négy helyett. A rendelők kialakítása az előzetes igények figyelembevételével teljesen elkülönül egymástól. Megközelítésük a meglévő parkoló bővítésével a Napsugár utca felől lehetséges, gyalogosan, pedig a Köztársaság útja felől. A váróteremből vizesblokk nyílik a betegek számára, amely a mozgáskorlátozottak részére is könnyen megközelíthető. Az orvosi rendelőbe egy 20 négyzetméteres asszisztencián keresztül kerül a beteg, így a szükséges adminisztráció elvégzése nem zavarja az orvos gyógyító munkáját.

A 30 millió forintból kialakított rendelőket dr. Gyimesi Endre polgármester és a körzet önkormányzati képviselője, Tombi Lajos alpolgármester avatta fel, több városatya jelenlétében. Mint elhangzott, a rendelők berendezésére az önkormányzat még 4,5 millió forintot biztosított. Dr. Gál Erika háziorvos, megköszönve az önkormányzat hozzájárulását a munkakörülmények javításához, elmondta: a város két legnagyobb körzetét ellátó praxisok kerültek a beruházással új helyre, ugyanis a két körzetben közel 6 ezer fő ellátását végzik.

Lapunk érdeklődésére Tombi Lajos elmondta: az idén megkezdődik az a program, melynek keretében a régi, ma már elavult orvosi rendelők felújítását kezdik meg. Szeretné, ha minél előbb sor kerülne a most átadott épület melletti, régi Köztársaság úti egészségügyi helyiségek átalakítására, felújítására is. (Zala-Lap Kft., V. Zs., Z. A.)

Tartalom megosztása: