keresés a weboldalon

Új rendelőkomplexum épül a Mátyás király utcában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új rendelőkomplexum épül a Mátyás király utcában (Videó)

2012 április 12 - csütörtök
A végéhez közeledik a rendelőfelújítási sorozat Zalaegerszegen. Az egy orvos- egy rendelő program a Berzsenyi úti létesítmény rekonstrukciójával már 2010-ben lezárult, most a régi orvosi rendelők felújítása zajlik. A szándék nem titkolt: színvonalas egészségügyi ellátórendszert teremteni a megyeszékhelyen. A Mátyás király utcában már építik azt az új komplexumot, ami a régi Zárda utcai rendelőt váltja ki.

Jelenleg két felnőttorvosi, egy gyermekorvosi rendelő és egy védőnői szolgálat üzemel a Zárda utcában. Ötezer embert látnak el a körzetben. Az épület állaga már nem felel meg a mai kor követelményeinek, valamint az akadálymentesítés sem megoldható – melyre a jogszabály kötelezi az önkormányzatot – mondta el érdeklődésünkre Zimborás Béla. A népjóléti osztály osztályvezető helyettese elmondta azt is: idén az összes zalaegerszegi rendelő felújítása befejeződik.

A Mátyás király utcában önkormányzati területen építik azt a komplexumot, ami a Zárda utcai rendelőt váltja ki. A 120 millió forintos összköltségű beruházáshoz 50 millió forintos pályázati forrást nyert az önkormányzat.

A beruházás keretében 4 új rendelőegységet alakítanak ki, a teljes bútorozást és gépigényt megoldják és akadálymentesítik az épületet. A kivitelezés várhatóan július közepére befejeződik és szeptemberben már a páciensek is a megújult környezetbe léphetnek majd.

S.Z./P.B.

Tartalom megosztása: