keresés a weboldalon

Új ruhásszekrényekkel és kárpitozott székekkel tették élhetőbbé a zalaegerszegi nevelőotthonban élő gyerekek mindennapjait

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új ruhásszekrényekkel és kárpitozott székekkel tették élhetőbbé a zalaegerszegi nevelőotthonban élő gyerekek mindennapjait

2011 július 12 - kedd
A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly őszi gyűjtőakciójának egyik nyertes településén, Zalaegerszegen átadták a lakók életkörülményein javító bútorokat.

A két vállalat 2010 őszén hirdette meg tavalyi második gyűjtési akcióját azzal a céllal, hogy 10 megye egy-egy gyermekotthonát olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel támogassa, amelyre az adott intézménynek leginkább szüksége van. A CBA vásárlóknak köszönhetően a programban résztvevő minden egyes termék után 30 forint került a közösség virtuális perselyébe, és az így összegyűlt 10 millió forintot egyenlő arányban osztják szét a nyertes intézmények között. A program honlapjára látogatók közül Komárom-Esztergom, Békés, Heves, Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyére voksoltak a legtöbben.

A köszi program honlapján és a postai úton beérkezett szavazatok összesítése után a FICE (Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete) javaslata alapján került kiválasztásra megyénként az a nevelőotthon, mely az 1 millió forint értékű támogatásban részesül. A támogatás az intézmények vezetőinek elmondása alapján nagyon jó helyre kerül.

„Nagy örömmel értesültünk arról, hogy érdemesnek találtak bennünket a támogatásukra. Igazán hálásak vagyunk az adományért, és külön öröm számunkra, hogy azt kaptuk, amire igazán szükségünk volt. Kívánom a cégeknek, hogy legyen erejük még ilyen nemes ügyeket támogatni.” – mondta Szegedi János igazgató.

Tartalom megosztása: