keresés a weboldalon

Új sárkányhajó Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új sárkányhajó Zalaegerszegen (Videó)

2020 augusztus 17 - hétfő
Új, 10 személyes sárkányhajóval bővült a Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület. Az eszköz és a hozzátartozó lapátok, mentőmellények beszerzését az önkormányzat TOP-os pályázatból finanszírozta. A mintegy 2,4 millió forintos hajót hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek.

A Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból a közelmúltban több beruházás történt a Gébárti-tónál. A város vezetői a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak az itteni környezet fejlesztésére. A részletekről dr. Vadvári Tibor alpolgármester számolt be.

A projekt részeként a 2017-ben alakult Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület 12 programot valósít meg. Egyebek mellett bemutató napokat, előadásokat és versenyhétvégéket tartanak majd – tájékoztatott Várnai Tibor, az egyesület elnöke.

Hosszútávú cél, hogy a Gébárti-tónál a kultúra és a természet szerelmesei, valamint a sportolni vágyók is találjanak maguknak elfoglaltságot – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, majd hozzátette:

Az egyesület minden érdeklődőt szívesen fogad edzésein. Emellett csapatépítő eseményeket is lebonyolítanak, abban bízva, hogy ezáltal is népszerűsítik az evezős sportokat.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: