keresés a weboldalon

Új szakasszal bővül Zalaegerszeg kerékpárút-hálózata (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új szakasszal bővül Zalaegerszeg kerékpárút-hálózata (Videó)

2015 október 28 - szerda
8 és fél millió forintból készül gyalog- és kerékpárút a Sport utcai bevásárló központ környékén. A beruházás kapcsolódik Zalaegerszeg önkormányzatának kerékpáros infrastruktúra fejlesztéséhez, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a város mintegy 1 milliárd forintot fordíthat. Az áruház biztonságosabb megközelítése érdekében új gyalogátkelőhely is készül.

A zalai megyeszékhelyen folyamatosak a kerékpárút fejlesztések. A város vezetői szerint ezek a beruházások Zalaegerszeg számára közlekedési- és turisztikai szempontból is kitörési lehetőségeket adnak. A bicikliút hálózat bővítésének legfőbb célja, hogy a városrészek megközelíthetőek legyenek – mondta el Gecse Péter alpolgármester, majd hozzátette:


A szupermarket környékén épülő kerékpárút pár éven belül teljesen összeköti majd a belvárost a Csácsi településrésszel. Most ebben a beruházásban egy 150 méteres szakaszon dolgoznak a szakemberek.

A beruházás részleteiről Cseke Tibor, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának osztályvezető-helyettese tájékoztatott.


A biztonságosabb közlekedést elősegítő gyalogátkelőhely a lakosság igénye volt. Ez és az új kerékpárút várhatóan november közepére készül el.

V.D./Cs.M.

Tartalom megosztása: