keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új színfolt a Rózsák tere

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új színfolt a Rózsák tere

2004 november 17 - szerda
Hamarosan befejeződik a szökőkút terének rekonstrukciója. Zalaegerszeg önkormányzata még tavasszal döntött arról, hogy az evangélikus és református parókia, a református templom, a Kálvária temető és a Göcseji út által elhatárolt területet Rózsák terének nevezi el.

A tér környékén többnyire egyházi épületek állnak, ezért teljesen természetes volt, hogy egy bibliai, isteni szimbólumot, illetve egyházi jelképet választottak névadóul. Török Zoltán önkormányzati képviselő szerint méltó, hogy ez a tér megújuljon, hiszen itt van a város egyik legszebb köztéri alkotása, és a Május 1. ligetben, valamint a református templom előtt is található már emlékmű.
A beruházás első üteme kétmillió forintba került, ebben a fázisban alakítják ki a teret, a növényzetet, az utakat, járdákat. A közelmúltban összesen ötszáz rózsatövet ültettek el, ezek egy részéből szeretnék kialakítani a rózsakapukat. Később a padok is a helyükre kerülnek, így nemcsak a felekezetek, hanem minden városlakó otthon érezheti magát itt. Török Zoltán reméli, hogy tavasszal a második ütemre is marad a költségvetésből pénz, így Kisfaludi Srobl Zsigmond szobra előtt már egy felújított szökőkútból csordogálhat majd a víz.

Tartalom megosztása: