keresés a weboldalon

Új tanulmánykötetet mutattak be (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új tanulmánykötetet mutattak be (Videó)

2018 május 11 - péntek
Bemutatták a Városbírók és polgármesterek, Zalaegerszeg város vezetői a kezdetektől 1950-ig című tanulmánykötetet csütörtökön a Díszteremben. Az írás a 770 éves jubileum alkalmából tartott konferenciát foglalja össze. A könyvet, – amit Gyimesi Endre szerkesztett -, nyolcan, a Zala Megyei Levéltár és a Göcseji Múzeum munkatársai írták.

Több mű született már, melyek a megyeszékhely múltjára, értékeire és hagyományaira hívják fel a figyelmet. Ebbe a sorba illeszkedik a tavaly júniusban rendezett tudományos konferencia előadásait tartalmazó reprezentatív kiadvány, amit korabeli fotókkal is illusztráltak. A részletekről dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára, a kötet szerkesztője tájékoztatott.

Zalaegerszeg – történelmét tekintve – minden jeles dátumra méltóképpen igyekszik emlékezni. Így volt ez 2017-ben is, amikor az első, 1247-es írásos említés 770. évfordulóját különböző programokkal ünnepelték – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A levéltárosok folyamatosan a helyi monográfia bővítésén dolgoznak. 170 évvel ezelőtt tört ki a forradalom és szabadságharc, ezért idén újabb kötetet jelentetnek meg, ami a Zalai 47-esek történtét mutatja be.

V.D./I.G.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: