keresés a weboldalon

Új töltőállomás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új töltőállomás (Videó)

2018 március 23 - péntek
CNG gázüzemanyagkutat adtak át Zalaegerszegen. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ saját beruházása mintegy 60 millió forintból valósult meg. Az autóbuszvezetők oktatását követően a menetrend szerinti tankolások március végén kezdődnek.

Az első gázzal működő buszt 2011-ben helyezték forgalomba a megyeszékhelyen. Ez a város, a Zalavíz Zrt., valamint a közlekedési központ jogelődje, a Zala Volán együttműködésével jött létre – tájékoztatott Papp László az ÉNYKK Zrt. vezérigazgatója.

Zalaegerszeg rendelkezik egy úgynevezett ökováros programmal. Lényege, hogy a térség megfeleljen a 21. század kihívásainak. Ennek értelmében kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos fejlesztésekre. Az épületek energiahatékonyságának javítása mellett a CNG-kút egy újabb lépcsőfok – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott beszédében a hivatal és a központ közös célkitűzését emelte ki.

Ezeknek a feltételeknek megfelel az új üzemanyagfajta, ami világszerte gyorsan terjed a járműiparban és a közlekedésben. A földgáz a legtisztább energiahordozók egyike. Ebből ma már sokkal nagyobb készletek állnak rendelkezésre, mint a kőolajból.

Gy.A./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: