keresés a weboldalon

Új vezérigazgató a Zalavíz Zrt. élén

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új vezérigazgató a Zalavíz Zrt. élén

2011 május 31 - kedd
A Zalavíz Zrt. május 26-án, a részvényesek 89,21 százalékos részvételi aránya mellett tartotta meg évi rendes közgyűlését, amelynek fontosabb napirendi pontjai a Társaság 2010 évi üzleti beszámolója, a 2011. évi üzleti terve, valamint új vezérigazgató megválasztása voltak.

A Zalavíz Zrt. 2010-es teljesítménye megelégedésre ad okot – mondta a napirendek elfogadását követően a levezető elnök, dr. Burján Richárd elnök-vezérigazgató.
– Fennállásának 50 éves évfordulóján működésének legjobb évét zárta a víziközmű szolgáltató. Elmúlt évi eredményeit az elnyert díjak is mutatják: 2010-ben a Zalavíz Zrt. megkapta az Üzleti Etikai Díjat, amely egy nívós országos elismerés. Fejlesztési tevékenységének köszönhetően Zalaegerszeg városa a társaságnak ítélte az általa alapított Innovációs Díjat. Az eredményekért a társaság munkavállalóit is köszönet illeti meg.

A szolgáltatónál tavaly több mint 5 millió köbméter vizet értékesítettek, míg 4,3 millió köbméter szennyvizet tisztítottak meg. Az ivóvíz értékesítés, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás közel 100 ezer köbméterrel haladta meg a 2009-es szintet. A Zalavíznél 2010-ben átlagosan 275 fő dolgozott 139 fő az ivóvíz szolgáltatásban és 107 fő a csatornaszolgáltatásban, ezzel a létszámmal 124 településen végeznek vízszolgáltatást és 78 településen szennyvízelvezetést és -tisztítást. Az elmúlt évben a víziközmű vagyon és működtető eszközök fejlesztésére, valamint karbantartásra megközelítően egy milliárd forintot költöttek. A társaság 2010. évi üzleti tervének teljesítését és a beszámolókat, jelentéseket a közgyűlés egyhangúan elfogadta.

Mit várhatunk 2011-ben? A jövőben jelentős változások lesznek az ágazatban, amelyek befolyásolják a víziközmű szolgáltatók gazdasági helyzetét, mint például az állami támogatások mértékének bizonytalansága. Enyhe emelkedéssel számolnak mind a víz- mind a csatornaszolgáltatás terén, azonban az árbevétel várhatóan alulmarad a 2010 évinek, mivel 2010-ben jelentős összeg folyt be a szennyvíztelep fejlesztése kapcsán végzett munkákért.  A vezérigazgató elmondta, hogy öt évvel ezelőtt a Zalavízép Kft-vel együtt 320 fő volt a társaság munkavállalóinak a száma, ami 2011-ben várhatóan 280 fő körül alakul. Folytatódnak a fejlesztések is, a zalaegerszegi szennyvíztelepen a zöld energia bruházások mintegy 160 millió forintból valósulnak meg.

Dr. Burján Richárd elnök-vezérigazgató a márciusi közgyűlésen jelezte, hogy 2011. május 31-én vezérigazgatói megbízatása lejár és szerződését nem kívánja meghosszabbítani. Ezzel csak a munkaszervezet irányításáról mond le, hiszen 2011. januárban a Zalavíz Zrt. elnökeként a következő öt évre is megkapta a tulajdonosok bizalmát. Zalaegerszeg városa 78,8 százalékos részvénytulajdonával a társaság legnagyobb tulajdonosaként Nagy Andrást, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjét jelölte a szolgáltató vezérigazgatójaként. Gyutai Csaba polgármester levelében egyúttal méltatta a Zalavíz Zrt-nek a város fejlődésében betöltött jelentős szerepét, és a fő tulajdonos a megye kiemelkedő köztulajdonban lévő cég leköszönő vezérigazgatójának gratulált eddigi munkájához.

A következő öt évben a Zalavíz Zrt. vezérigazgatói posztját Nagy András tölti be, miután a közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta kinevezését. Az új vezérigazgató gratulált a Zalavíz Zrt. menedzsmentéjnek és dr. Burján Richárdnak. Elmondta, a város azzal bízta meg, hogy a megkezdett úton vezesse tovább a társaságot, amiben elnökként dr. Burján Richárd továbbra is jelentős szerepet tölt be, a munkakapcsolat a jövőben is szoros lesz.

Doszpoth Attila, Zalaegerszeg város alpolgármestere felszólalásában méltatta a Zalavíz Zrt. elmúlt éveinek teljesítményeit és példaértékűnek állítja a többi önkormányzati cég előtt. Gratulált és jó munkát kívánt Nagy András vezérigazgatónak és dr. Burján Richárd elnöknek.

Tartalom megosztása: