keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Új vezetés a ZTE FC-nél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új vezetés a ZTE FC-nél

2004 október 11 - hétfő
Rendkívüli közgyűlést tartott a ZTE FC Rt., a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság. A határozatképesség megállapítását követően. Bozsik Péter és Mészáros Zoltán ügyvezetők arról beszéltek, hogy szerintük miként lenne megmenthető az adósságban fuldokló klub. Hangoztatták, mindenképpen szükség lenne a törzstőke megemelésére, a tulajdonosoknak 130 millióval kellene megemelni a jegyzett tőkét.

Álláspontjuk szerint azért lenne szükség a 300 millió forint hitelfelvételre, mert e lépéssel csak egy bank felé tartozna a részvénytársaság, és könnyebben lehetne kezelni az adósságot. A kezességvállalásban nemcsak az önkormányzat venne részt. Elmondták, hogy az elmúlt pár hónap során igyekeztek csökkenteni a kiadásokat, ami kis mértékben megvalósult, de az azonnali 25 százalékos költségcsökkentéssel nem értettek egyet. Véleményük szerint átigazolási időszakban könnyebben kivitelezhető az elképzelés, és csak hosszú távon lehet ezt a lépést megtenni.
Az ügyvezetés felvetéseire nem reagáltak a részvényesek.
A következő napirend során személyi ügyek kerültek sorra. Nagy Ferenc, az igazgatótanács tagja, elnöke lemondott a ZTE-nél betöltött minden posztjáról. Öt igazgatósági tag szintén lemondott, hármat pedig visszahívott a közgyűlés. A folytatásban kilenc új igazgatósági tagot: Farkas Ferenc, Ferenczi Zoltán, Tóth Géza, Méry Zoltán, Lukács Zoltán, Busa László, Prófusz Róbert, Kiss Ferenc, Németh Ferenc – választott a közgyűlés, az utóbbi nem volt jelen. Mivel lemondott tagságáról, nem lehet tudni, hogy elfogadja-e az újabb jelölést.
A közgyűlés meghallgatta a könyvvizsgáló jelentését is. A szakember a törzstőkehelyzet rendezésére hívta fel a figyelmet,  mint mondta, ellenkező esetben az rt. bajba kerülhet.
A részvényesek döntöttek a gazdasági társaság törzstőkéjének leszállítása mellett is, amely a jövőben 20 millió 408 ezer forintot tesz ki.
A tanácskozáson dr. Gyimesi Endre polgármester tájékoztatta a részvényeseket az önkormányzat döntéséről, és összefogásra, segítségre szólította fel a támogatókat, hogy a ZTE ki tudjon lábalni súlyos anyagi helyzetéből.
A közgyűlést követően az igazgatóta
nács tagjai a testület elnökévé Tóth Gézát választották, aki már dolgozott a ZTE-nél, több éven át ügyvezetője volt a részvénytársaságnak. Az elnök és az igazgatótanács tagjai három évre kaptak bizalmat a tulajdonosoktól.

Tartalom megosztása: