keresés a weboldalon

Új villamos mérőtermet avattak a Széchenyi-iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új villamos mérőtermet avattak a Széchenyi-iskolában (Videó)

2014 március 07 - péntek
Új villamos mérőtermet adtak át a Széchenyi-iskolában, ami az elektortechnikai képzés fejlesztésének második állomása volt. A Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola- és Szakiskola olyan szakmákban képez fiatalokat, amelyekre a munkaerőpiac részéről igény van, ezért volt fontos ennek az új mérő-labornak a kialakítása, amiből a diákok is kivették a részüket.

Az elmúlt években sok elektronikai, elektrotechnikai és mechatronikai tevékenységet végző vállalat jelezte, hogy szükség van a gyakorlati képzés iskolán belüli technikai hátterének fejlesztésére, amivel még felkészültebb szakembereket tudnának kibocsátani.

 Balaicz Zoltán alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta:

Mazzag Ferenc, a kereskedelmi és iparkamara megyei elnöke kiemelte, az ilyen műhelyek szerepe különösen fontos a duális képzésben, mert a második és harmadik évfolyamon tanuló diákok így nemcsak a gyakorlati munkahelyen, hanem ezekben a laborokban is megtanulhatják a szakma technikai részét.

Rozmán Sándor, a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola-és Szakiskola igazgatója elmondta, az elektrotechnikai képzőhelyek felújítása három lépésben valósul meg az iskolában, ezek közül, a most átadott villamos mérőterem kialakítása a második lépés volt.

A felújítás szakmai részéből a diákok is kivették a részüket. A festő, az asztalos és az elektrotechnikai képzésben résztvevő tanulók munkáját igazgatói elismeréssel köszönték meg.

V.D./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: