keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újabb 50 millió a rászorulóknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb 50 millió a rászorulóknak

2009 október 18 - vasárnap
Az egerszegi közgyűlés soros ülésén úgy döntött, újabb 50 milliós konstrukciót hoz létre, a lakásalap terhére, ebben kamatmentes kölcsönt biztosítana az ideiglenesen nehéz helyzetbe kerülőknek.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a testületi ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: A közgyűlés már szeptemberben döntött arról, hogy a lakásalapból elkülönít 50 millió forintot. Elsősorban az önhibájukon kívül, a gazdasági válság miatt eladósodottaknak, az otthonuk elvesztésétől tartó embereknek kívánnak segíteni lakásuk megvásárlásával (az önkormányzat ebben az esetben elővásárlási jogát gyakorolja).

A legnagyobb vitát a 2010/2011-es tanévben indítható középiskolai osztályok számának alakulása, és a helyi képzési szerkezet illetve terv váltotta ki. Mint a polgármester megjegyezte, Zalaegerszegen 500 millió forinttal kevesebb pénz áll rendelkezésre a jelenlegi központi költségvetési terv szerint a normatívák elvonása miatt.

Összességében jövőre elméletileg 47 osztály elindítására adott lehetőséget a közgyűlés: 13 gimnáziumi osztályra, 21 szakközépiskolai és 13 szakiskolai osztályra. Elhangzott: a testület optimistán tervezte a jövő tanévet, a valós szám visszafogottabb lesz, valószínű 44-45 osztály indul csak el.

Dr. Gyimesi Endre elmondta, bár a kéttannyelvű oktatás normatívája kikerült a törvénytervezetből a város engedélyezi a következő évben is ezt az oktatási formát. A sajtótájékoztatón szó volt még a jégcsarnok jövőjéről. Az önkormányzat továbbra is biztosítja a „jégidőt” annak a tulajdonosnak, vagy üzemeltetőnek, akinek a bank bizalmat ad. A városnak fontos a jégsport és érdekelt a jégcsarnok ügyének mielőbbi rendezésében.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: