keresés a weboldalon

Újabb Benke Zalaegerszegen!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb Benke Zalaegerszegen!

2018 július 26 - csütörtök
A Benke név nem csak Kaposváron és Zalaegerszegen, hanem Pécsen és már az egész országban jól cseng. A következő idényre sikerült leigazolnia a ZTE NKK első osztályú kosárlabda csapatának Benke Sárát, aki a PINKK Pécsi 424 csapatától érkezik.

A 178 cm magas 2-3-as poszton bevethető játékos tovább erősíti a magyar keretet és személyében egy rutinos játékost igazoltak a zalaiak. Testvére Benke Szilárd a férfi csapatban bontakoztatta ki tehetségét.

A mindössze 21 éves játékos rövid üzenetben mutatkozott be a szurkolóknak:

-Benke Sára vagyok Kaposváron születtem, 14 évesen kerültem Pécsre, ahol a gimnáziumi és egyetemi tanulmányaimat folytattam. Pécsi utánpótlásban játszottam, majd kerültem a felnőtt csapathoz. Hét csodás évet töltöttem Pécsen, amit ez úton is szeretnék megköszönni az ott dolgozó szakembereknek, rengeteget kaptam, tanultam tőlük! Tavaly nyáron az u20-as csapattal az 5. helyen végeztünk az EB-n, 2015-ben a 3×3 u18-as csapattal EB selejtezőn vehettem részt. Idén nyáron az Universide válogatottal voltam egy kisebb összetartson, illetve a 3×3 u23-as csapat munkájához remélhetőleg mi hamarabb csatlakozhatok. Mondhatni sportos kis családunk van bátyám és öcsém is kosarazik. Nagyon izgatottan várom a következő idényt, sok jót hallottam a csapatról.

Sára leigazolásáról a jelenleg Minszkben, U17-es Világbajnokságon dolgozó vezetőedző, Gáspár Dávid is megosztott néhány gondolatot:

-Újabb fiatal játékossal bővült a keretünk, akire a 2-es 3-as poszton számítok! Sára egy nagyon jó munkabírású, szorgalmas játékos, akinek érkezésével teljesnek mondható a csapatunk!

A ZTE NKK augusztus 6-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, egyenlőre csak a magyar kerettel, majd szeptembertől a légiósokkal kiegészülve.

-P-

Tartalom megosztása: