keresés a weboldalon

Újabb játszótéravató

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb játszótéravató

2006 május 24 - szerda
Néhány hét leforgása alatt immár ötödik alkalommal hívta játszótéravatóra a gyerekeket Zalaegerszeg önkormányzatának vezetése. Ezúttal az Építők útján tartottak rövid ünnepséget, ahol hárommillió forintos beruházással kibővült a korábban készült játszótér.

A Csillagközi óvoda gyermekeihez dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba alpolgármester, valamint a Kertváros önkormányzati képviselői – Horváth László, Kauzli József, Tombi Lajos és Rigó Csaba – is intéztek néhány kedves szót, majd mind az már lenni szokott, szétosztottak közöttük kétzsáknyi gumilabdát (képünkön). A kicsik a labdákat, és az új játszóeszközöket is nagy örömmel vették birtokukba.

– Hét évvel ezelőtt kezdődött a jelenlegi játszótér kialakítása az Építők útján található társasházak szomszédságában. Első lépésként elbontottuk a szabványnak nem megfelelő fém játszóeszközöket, helyükre egy várat, mászókát, csúszdát, és hintát magába foglaló fa komplexum került – emlékszik vissza Horváth László, a körzet önkormányzati képviselője. – Az elmúlt években csupán a karbantartásra futotta a képviselői keretből. Elkészültek azonban azok a tervek is, melyek megvalósítására most kerülhetett sor.

A hárommillió forintot meghaladó beruházás eredményeként két mérleghintával, lengő- és forgóhintával, rugós hintával, valamint egy pingpong-asztallal gazdagodott a játszótér. Gondoskodtak emellett a kivitelezők a mászókák alatti ütéscsillapításról, és fertőtlenítették a homokozókat. Mindezekkel nem ért véget a munka az Építők útján, tudtuk meg Horváth Lászlótól.

Továbbra is napirenden van a környék rendezése. Régi adóssága a városnak a rézsű megszilárdítása, a talajerózió megállítása. Első lépcsőben kerítés készül a domb két oldalára, hogy megakadályozzák a gyerekek felmászását, majd úgynevezett geotextil kerül a domboldalra, ami egyrészt megfogja a talajt, másrészt esztétikussá teszi a látványt. (Zala-Lap Kft., F. M. Z. A.)

Tartalom megosztása: