keresés a weboldalon

Újabb környezetbarát buszok Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb környezetbarát buszok Zalaegerszegen (Videó)

2013 július 02 - kedd
Újabb környezetbarát autóbusz érkezett Zalaegerszegre, egyelőre csak tesztüzemre. Az IVECO Citelis típusú autóbusz négy napon át vendégeskedik a Zala Volánnál. A jármű sűrített földgázzal működik, így jelentősen csökkenti a környezeti terhelést.

Délután érkezett Zalaegerszegre a gázüzemű autóbusz. Az új járművel a Zala Volán munkatársai is csak most ismerkednek. 
Ezt a típust városi közlekedésre fejlesztették. Tele tankkal akár 500 kilométert is elmegy. 110 embert tud szállítani és 28 ülőhely áll az utasok rendelkezésére. Magyarországon egyébként 50 gázüzemű autóbusz közlekedik, közülük egy Zalaegerszegen – mondta el Busa Csaba az érdeklődőknek. 


Ennek a járműnek hajtását is biogázzal biztosítják majd, melyet az országban egyedülálló módon a Zalavíz szennyvíztisztító telepén állítanak elő. Böcskey Zsolt a vállalat részéről elmondta: a kapacitásuk több autóbusz igényét is kielégítheti.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén 1,6 milliárdos keretösszeget szán, az ehhez hasonló járművek beszerzésére. Gyutai Csaba polgármester arról beszélt, várhatóan a megyeszékhelyen is lesz újabb gázüzemű autóbusz.


Az autóbusz ma indult első útjára a megyeszékhelyen. A város lakói péntekig szállhatnak fel rá a városi forgalomban. Ez idő alatt az összes útvonalon szeretnék kipróbálni a járművet a szakemberek.
S.Z./B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: